15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dane-elec.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva sier Bibelen om tatoveringer?

En tatoveret mann leser en bibel.

Tatoveringer har blitt populære i disse dager; Det er et vanlig syn å se hos både unge og gamle. Imidlertid har det vært tider da tatoveringer ble ansett som motstridende av mennesker. Mange mennesker fra fortiden er raske til å bedømme mennesker som har tatoveringer. De trodde at disse tatoverte personene er kriminelle eller har dårlige poster. Dette er grunnen til at mange kristne trodde at det å ha en tatovering er i strid med læren i Skriftene. Men hva sier Bibelen om tatoveringer?

Kanskje du er en av de kristne som står overfor et dilemma – skal jeg tatovere eller ikke? Og som gode kristne må vi konsultere Bibelen først før vi starter et forsøk eller en forpliktelse. Det er virkelig en forpliktelse å få en tatovering. Det er lurt at vi studerer Bibelen først før vi får blekk. Husk at disse tatoveringene er permanente, og de vil forbli på kroppen din resten av livet.

Ifølge forskning som ble ledet av Harris Poll, har 21% av voksne i USA tatoveringer. Det er en økning på 16% i dataene fra 2003 til 2008. Det er anslått at en av fem voksne i landet har en tatovering. Med denne oppadgående trenden er det bare riktig at kristne må ta seg tid til å vurdere om han eller hun skal tatovere seg eller ikke..

Rask navigasjon

Hva sier Bibelen om tatoveringer?

Hva betyr 3.Mosebok 19:28?

Bibelske vers å tenke på før du tatoverer deg

Er tatoveringer mot Bibelen?

Ting du bør vurdere før du tatoverer deg

Vanlige kristne tatoveringsstiler

Velge den beste kristne tatoveringen

Konklusjon

En kristen planlegger å tatovere seg

Kristne kalles til å være lydige mot Guds ord. Dette betyr at han eller hun bør vurdere og adlyde det Bibelen sier. Bibelen besitter viktige svar på nesten alle spørsmål vi har i livet. Hvis du er kristen og planlegger å tatovere, så er den gode nyheten at vi skrev denne artikkelen for deg for å sikre at du kan veie avgjørelsen du skal ta. Videre forstår vi at bibelske tatoveringsemner er ganske begrensede.

Ikke desto mindre, ved å grundig undersøke hva Bibelen sier om tatoveringer, vil vi føle oss opplyst, og uansett hvilke beslutninger vi måtte ha, vil vi ikke føle oss skyldige etterpå. Et av målene med det kristne livet er å ha en solid forståelse av hva Bibelen sier om bestemte ting, ideer, emner, tro og moral. Husk at vi er Guds håndarbeid, og derfor må kroppen vår behandles med stor respekt. 1.Korinter 6:20 forteller oss at “vi er ikke våre egne” og at vi ble kjøpt for en pris, og det er ved Kristi blod.

Det står også i 1.Korinter 10:31 at i “hva vi enn gjør”, det være seg å spise, drikke eller til og med få en tatovering, må vi gjøre alt for Guds ære. Derfor må vi vurdere flere ting først før vi tatoverer. Å kjenne intensjonene i våre hjerter er også veldig viktig. Dessuten må vi også vite hva Bibelen virkelig sier om tatoveringer.

Bildekilde fra Unsplash

Hva sier Bibelen om tatoveringer?

Du lurer kanskje på, sier Bibelen noe om tatoveringer eller tatovering? I begynnelsen er det avgjørende at vi tar hensyn til flere faktorer når vi tolker Bibelen. Konteksten til bibelverset må vurderes, så vel som språk, grammatikk og historie. Vi må også prøve å forstå fortellingen bak hvert vers.

Et av de vanligste og mest kjente bibelversene som snakker om tatoveringer er 3.Mosebok 19:28, “Du skal ikke gjøre noen kutt på kroppen for de døde eller tatovere deg selv: Jeg er Herren” (ESV). Bokstavelig talt blir det oversatt som, “du skal ikke skjære kjøttet ditt for de døde; og du må ikke skrive merker på kroppen din. ” Eller for å si det enkelt, verset forteller oss at vi ikke skal kutte kroppene våre for de døde eller sette tatoveringsmerker på kroppen vår.

Ved første øyekast kan vi si at dette verset virkelig er en sterk kommando mot tatovering. Men det er noen utfordringer involvert i dette verset, og en av dem er at ordet “tatovering” først ble introdusert på 1700 -tallet. Verset forteller oss ikke om tatoveringen, slik vi kjenner den i dag.

Bildekilde fra Pexels

Hva betyr 3.Mosebok 19:28?

Uten å vurdere kontekst og språk, kan vi umiddelbart konkludere med at det å tatovere virkelig er en synd. Verset snakker imidlertid ikke om dagens tatoveringspraksis. Tatoveringene vi kjenner til i dag er et moderne konsept, og det er store forskjeller fra å kutte deg selv for de døde og få en tatovering i dag. Her er det vi vet sikkert, det er ingen vers eller sitater vi kan finne i Bibelen som sier hvor syndig det er å injisere blekk på kroppsdelene dine for å skape en permanent design, kunst, skrifter eller bilder.

Mange eksperter og teologer mener at vers 3 Mosebok handler egentlig ikke om tatovering, men om ekstreme kroppsmodifikasjoner som brukes til ofre. Det som gjør disse ofringene avskyelige er at de blir ofret til de døde og til og med falske guder, ikke den sanne Gud. Den kanaanittiske stammen er uhyggelig kjent for å kutte, lemleste, merke og kutte seg selv eller huden for å sørge over de døde og ære gudene sine. Denne praksisen er i strid med Bibelen, slik det står skrevet i 2. Mosebok 34:14 at “vi skal ikke tilbe andre guder enn Herren.”

Kanaaneerne tatoverte ikke seg selv, men de lemlestet det og utførte ekstremt ondartet scarification. Deres ritualer og praksis ble også avslørt i 1. Kongebok 18:28. Bortsett fra Kanaan, gjorde egypterne også noen merker eller merker på huden, selv om det er mer begrenset til kvinner. Arkeologer fant ut at egyptiske kvinner gjør dette for fruktbarhet.

Ved å nøye studere 3.Mosebok 19:28 kan vi utlede at Bibelen ikke tar for seg moderne kunstneriske tatoveringer, men om ond skarphet som utføres for å tilbe en falsk og annerledes Gud-det er det som får den til å synde.

Bildekilde på Pikist

Bibelske vers å tenke på før du tatoverer deg

Som kristne er det viktig at vi først prøver å skjelne alt og tester ånder, og at vi holder fast på det som er sant (1 Tessaloniker 5:21). Det ble også sagt i Efeserbrevet 5:10 at vi må prøve å se hva som er behagelig for Herren. Paulus minnet oss også i 1.Korinter 10:23 om at “alt er lovlig, men ikke alt er nyttig.” Hvis du får en tatovering for å glede noen eller deg selv, må du ta et skritt tilbake og utføre alvorlig selvransakelse.

Målet med det kristne livet er å tilbe Gud og representere ham på riktig måte. En kristen må ta vare på kroppen sin. 1 Kor 6: 19-20 sier at “Vet du ikke at kroppene dine er templer for Den Hellige Ånd, hvem er i deg, som du har mottatt fra Gud? Du er ikke din egen; du ble kjøpt til en pris. Ær derfor Gud med legemene dine. ” Av denne grunn er det viktig at du har gitt opp alle urene tanker og følelser i hjertet ditt. Å tenke og vurdere disse tingene før du tatoverer deg er virkelig veldig viktig.

abc

Er tatoveringer mot Bibelen?

Så, blir det en tatovering mot Bibelen? Synder du hvis du bestemmer deg for å tatovere? Det korte svaret på dette er, nei. Og med “nei” mente vi at det ikke er noe fasitsvar om det er synd å tatovere eller ikke. Det er noen kristne som fordømmer tatovering, men sannheten er at Bibelen ikke nevner om dagens begreper om tatoveringer. Det er også viktig å merke seg at noen kristne anser seg frigjort fra loven i Det gamle testamente.

Ja, det er kristne der ute som sier at vi ikke lenger er bundet av loven. Imidlertid er det fortsatt viktig å merke seg at selv om Jesus har oppfylt loven for oss, må vi fortsatt være lydige. Når det gjelder å få en tatovering, er det viktigste å vurdere vår overbevisning. Det er også veldig viktig at vi vurderer intensjonen vår før vi tatoverer. For å gjøre ting enklere inkluderte vi noen av de viktigste tingene du må tenke på før du tatoverer.

Ting du bør vurdere før du tatoverer deg

Tro og overbevisning

Tenk på Den Hellige Ånd og prøv å se om det er noe for deg å tatovere. “Prøv å ha en samvittighet uten fornærmelse mot Gud og mennesker.” Hvis du føler at å bli blekket er analogt med å synde, så er det beste du kan gjøre å ikke tatovere – dette er mye sunnere for sjelen din. Som Hebreerne 13: 8 forteller oss: “Be for oss; vi er overbevist om at vi har god samvittighet og ønske om å leve ærlig på alle måter. ”

Kroppen din som et tempel

1 Kor 6:19 sier at “Eller vet du ikke at kroppen din er et tempel for Den Hellige Ånd i deg, som du har fra Gud? Du er ikke din egen. ” Verset forteller oss å alltid betrakte kroppen vår som et tempel, Den hellige ånds tempel. Derfor er det bare riktig at vi tar godt vare på kroppen vår. Vi vil ikke ha markeringer som fremmer hat, vold eller til og med viser ondskap. Vi må ta vare på det vi tar på oss (eller i) kroppene våre siden det er der Den hellige ånd bor.

Design og betydning av tatoveringen

En annen veldig viktig ting vi må vurdere før vi tatoverer, er å nøye planlegge design og betydning. Vi vil sørge for at designet er gudfryktig og at det på ingen måte støter Guds hellighet. Derfor, tenk og be for det. Sørg for at uansett budskap eller illustrasjon på huden din, bør det være til ære for Gud.

Husk også at tatoveringer er permanente; derfor velge design og mening riktig. Det er også lurt å velge en tatovering som hjelper til med å spre Kristi evangelium.

Fysisk og psykisk smerte

Det er ingen hemmelighet at tatoveringer kan være veldig smertefulle, så sørg for at du er forberedt på dette. Prøv å sjekke først om du har medisinske bekymringer. Det er lurt at du ikke tar lett på tatoveringen – det kommer til å gjøre vondt. Det er også risiko involvert som infeksjoner, arr, allergiske reaksjoner og til og med sykdommer som hepatitt B og C. Når du er i tvil, må du alltid ta en fysisk undersøkelse først og sørge for at du bare stoler på pålitelige og anerkjente tatoveringsartister.

Finansiell kapasitet

Bortsett fra å være smertefullt, kan tatoveringer være ganske dyre. Det er smart å vurdere budsjettet og din økonomiske kapasitet først før du tatoverer. Pass på at du ikke får billige tatoveringer; Billige tatoveringer kan se stygge ut, og du føler deg kanskje ikke fornøyd med det (husk at det er en levetid forpliktelse). Hvis du vil at tatoveringene dine skal se fine og fine ut, så finn igjen den riktige artisten og sørg for at du betaler riktig beløp.

Angst ikke tatoveringBildekilde fra Unsplash

Vanlige kristne tatoveringsstiler

Du finner mange kristne tatoveringsstiler hvis du søker på Internett. Kristendommen er rik på kultur og historie, og denne spesielle troen og historien mangler ingen ikoner, symboler og kunstverk. Du kan velge kryssdesign eller korsfestelsen. Du kan også prøve ichthus eller fiskesymbolet. Den brennende busken er også et godt konsept. Å lese Bibelen og se etter flotte og minneverdige visuelle bilder er gode ideer.

Hvis du ikke er fan av bilder, kan du også velge å ha bibelvers eller bibelske setninger som tatoveringer. Det er flere bemerkelsesverdige og sjeloppløftende bibelvers der ute. Du kan også velge å få tatoveret “livsverset” på huden din. Alternativene er store og uendelige – det er virkelig opp til deg. Igjen, det viktigste er at du sjekker intensjonene til dine hjerter og tanker.

Velge den beste kristne tatoveringen

Husk alltid at den beste tatoveringen du kan sette på kroppen din, er den som gir ære til Gud og hans rike. Som nevnt tidligere, er det utallige kristne tatoveringsdesigner du kan finne på Internett i dag. Det viktigste er at du er fornøyd med designet og at Gud blir æret og glorifisert. Tenk på det og ikke glem å be for det.

Du kjenner kanskje en medkristen som har en tatovering. Du kan be dem om råd eller anbefalinger. Mens du spør dem om tips eller råd om hva slags tatovering du må velge, er dette også den beste tiden for deg å spørre hvor du kan finne den beste tatovøren i ditt område. Kanskje kan de anbefale deg en kristen tatovør – det er ikke så utrolig! 

hånd-mann-vintage-retro-bein-roseBildekilde fra Pxhere

Konklusjon

Bibelen sier ikke at det er mot tatoveringer; det fremmer heller ikke tatoveringer. Men det som er viktig er at vi alltid tar oss tid til å be om veiledning fra Herren. Uansett hva vi gjør, må vi sørge for at vi inkluderer ham i våre planer. Han er den øverste Gud som tar seg av barna sine. Be om at det kristne tatoveringsdesignet du kommer til å velge ikke skal skade hans image (det samme som ditt). Tatoveringen din skal representere din karakter og tro, og det bør være noe du kan være stolt av.

Tro det eller ei, kristne tatoveringer kan bringe ære til Gud, og det kan til og med hjelpe til med å redde noen. Ja! Du hørte det riktig. Ved å tatovere et enkelt vers på huden din (for eksempel Johannes 3:16 som sier: “For Gud elsket verden så mye at han ga sin eneste sønn, for at den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv”), er det mulig at du vil kunne starte en samtale med en vantro. Tatoveringen din kan brukes av Gud som et instrument for å bringe noen tilbake til hans rike.

Som du kan se, er det noe alvorlig å få en tatovering. Omhyggelig grubling og meditasjon er nødvendig for hver kristen som planlegger å skaffe seg en. Tatoveringene dine vil representere deg og Gud; Derfor bør vi be Gud om visdom før og etter at vi får blekk.

Previous Post
32 excelentes ideias de armazenamento de sapatos
Next Post
25 Fantastiske Lisa Rinna -frisyrer