15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dane-elec.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Michelle Zacks przekształca otwarty loft fabryczny w przytulny dom rodzinny

"Pracowałam jako projektantka odzieży przez ponad dekadę, zanim przeszłam na projektowanie wnętrz," mówi Michelle Zacks, dekorator stojący za tym stylowym loftem Dumbo. Zmiana nastąpiła organicznie, kiedy "koleżanka, która również jest projektantką odzieży poprosiła mnie o pomoc w zaprojektowaniu jej flagowego sklepu," ona przekazuje. I stamtąd ruszyła nowa ścieżka kariery. Zaczynała od pracy dla projektantów Atheny Calderone i Johna Rawlinsa. "Ten projekt w rzeczywistości przyszedł do mnie za pośrednictwem Ateny i Johna. Klienci to drodzy przyjaciele Ateny, a ona im mnie poleciła – a John zaprojektował i konsultował wiele aspektów związanych z obróbką i budową domu," wyjaśnia Zacks.

wycieczka do domu michelle zacks Vincent Dilio

Projekt, o którym mowa, jest domem Tali Magal, założycielki Freebird Productions i Craiga Fleishmana, wiceprezesa Rebeki Minkoff, oraz ich dwóch córek bliźniaczek, Mali i Gigi. Zacks ma doświadczenie w modzie, które pod wieloma względami dobrze nadaje się do projektowania wnętrz, ale jednym z najbardziej oczywistych jest to, że jest w stanie dobrze wyczuć styl swojego klienta, a następnie pomóc przełożyć to na ich środowisko życia. "Opisałabym Tali jako osobę, która wolałaby chodzić boso, gdy tylko nadarzy się okazja – są nieformalni, wyluzowani i wygodni, ale także chcą, aby ich dom był stylowo zaprojektowany," ona mówi.

wycieczka do domu michelle zacks Vincent Dilio

Para od lat mieszkała w wynajmowanym mieszkaniu w Dumbo, kiedy pojawiła się możliwość zakupu tego loftu. "Samo mieszkanie było w dobrym stanie, ale dotychczasowa estetyka nie była ich preferencją," Zacks wspomina. Tak więc rodzina wykorzystała Zacksa, aby rozjaśnić i rozjaśnić przestrzeń oraz stworzyć bardziej funkcjonalną wartość do codziennego życia, która przemawia do ich specyficznego stylu życia. Wejdź do mieszkania o powierzchni 15 000 stóp kwadratowych, aby zobaczyć, jak Zacks przekształcił przebudowany loft fabryczny z początku 1900 roku w dom rodzinny.

Salon

"Para poprosiła o masywną zabudowę, która miałaby pewną elastyczność projektową," Zacks wyjaśnia. Rezultat jest idealny do prezentacji dzieł sztuki, kolekcji książek i przedmiotów dekoracyjnych, a także jako miejsce do przechowywania. Cały dolny rząd regału zapewnia ukryte miejsce na wszystko, co nie powinno być pozostawione na widoku. Jakby tego było mało, "regał służy również jako zaimprowizowany bar," ona ujawnia. Został zaprojektowany w taki sposób, aby umożliwić ruch i modułową rekonfigurację w przypadku zmiany potrzeb lub po prostu zmiany wysokości różnych półek.

salon Vincent Dilio

Salon pełni jednocześnie funkcję pokoju rodzinnego, a para chciała od czasu do czasu oglądać telewizję, nie będąc głównym wizualnym punktem pokoju. "Byli również zachwyceni pomysłem wprowadzenia kominka do ich domu, gdzie wcześniej takiego nie było," Zacks opracowuje. "Na początku projektu wpadliśmy na pomysł dodania tej ściany, która mogłaby zarówno pomieścić kominek, jak i wstawić telewizor. Ostatnim akcentem było wykończenie farbą tynkową w ciemnym kolorze firmy Kamp Studios, która dodaje pomieszczeniu kontrastu i wagi oraz wygląda na patynowaną w taki sam sposób, jak otaczający betonowy sufit.."

Kuchnia

kuchnia Vincent Dilio

Czasami gruntowna renowacja nie jest konieczna – kilka ulepszeń może rzeczywiście mówić głośno i zaoszczędzić kilka poważnych kosztów budowy. Tak było w tym przypadku. "Zachowaliśmy istniejący układ i zabudowę oryginalnej kuchni i nadaliśmy jej niezbędny lifting i odświeżenie projektu," mówi Zacks. "Wykończyliśmy i pomalowaliśmy szafki na biało, a następnie pomalowaliśmy przednią stronę wyspy na ciemny kolor, aby stworzyć kontrast."

Postanowiła również wymienić płytkę backsplash i kran zlewu, dodając niestandardowe pływające półki, a także dwie górne szafki po bokach okapu, aby uzyskać więcej miejsca na ekspozycję i przechowywanie. Wymiana sprzętu była kolejnym przełomowym akcentem: "Sprzęt i wyposażenie oryginalnej kuchni były w kolorze niklu, a my zaktualizowaliśmy wszystko, aby było z mosiądzu, aby pasowało do reszty domu."

Ponieważ kuchnia, jadalnia i salon są jednym dużym pokojem, Zacks chciał nadać swoim wspólnym podłogom nowe życie, które sprawdzi się w każdej strefie. "Istniejące podłogi zostały poplamione lub pomalowane na bardzo, bardzo ciemny i błyszczący kolor mahoniowy/czarny i były całkowicie sprzeczne z założeniami projektowymi," ona mówi. "Doprowadzenie tych podłóg do bardzo jasnego, bielonego wykończenia za pomocą matowego uszczelniacza spowodowało największą różnicę w projekcie w całym domu."

Kącik restauracyjny

stół obiadowy Vincent Dilio

"Jadalnia domu koncentruje się na tej 14-metrowej ścianie?," Zacks mówi. "Jest obramowany dwiema betonowymi kolumnami." Aby pochylić się nad naturalnym układem i architekturą przestrzeni, postanowiła stworzyć wbudowaną jadalnię bankietową, która zawiera rozwiązania do przechowywania. "Decyzja o dodaniu tuftowanej poduszki przyszła łatwo, ale wymoczenie idealnej skóry do jej obicia okazało się trudniejsze!"

Tutaj praca dla kogoś w modzie okazała się poważną korzyścią: "W końcu Craig mógł zamówić skórę za pośrednictwem swoich kanałów zaopatrzenia w Rebecca Minkoff," mówi projektant.

Główna sypialnia

"Krzesło Saarinen w stylu vintage było jednym z pierwszych przedmiotów zakupionych do tego projektu," Zacks mówi. "Para znalazła go na Craigslist po szeroko zakrojonych poszukiwaniach, aby wytropić oryginalnego Saarynena. Następnie ponownie obszyliśmy go skórą z owczej skóry, aby stworzyć najdoskonalszy, przytulny kącik do czytania."

sypialnia Vincent Dilio sypialnia Vincent Dilio

Oprócz tego elementu kotwiczącego para wiedziała, że ​​ich główna sypialnia powinna być jasna i przestronna, co było łatwiejsze do osiągnięcia dzięki jednej z kluczowych cech architektonicznych mieszkania: wysokim sufitom. Zacks chciał uziemić przestrzeń, jednocześnie szanując te dramatyczne elementy. "Przezroczyste zasłony od podłogi do sufitu tworzą wrażenie lekkości i dramatyzmu," mówi nam. Następnie dodała za łóżkiem pomalowaną na zamówienie kolorową ścianą gipsową autorstwa Kamp Studios.

Całkowicie przytulny, bez poświęcania dramatu — nazwiemy to projektem wygrany-wygrany.

Saarinen Stolik Saarinen Stolik Eero Saarinen knoll.com 712,00 USD KUP TERAZ Poduszka do ustawiania słońca Terra Ustawienie Sun Pillow Terra Eskayel abchome.com $225,00 KUP TERAZ Odcień papieru ryżowego Papier ryżowy Shade Hay finnishdesignshop.com $48,05 KUP TERAZ Góra Doliny Śmierci 30 Death Valley Mountain 30 Jordan Sullivan upriseart.com 350,00 zł KUPUJ TERAZ Uchwyt na świecznik Duo Duo Świecznik Sin westelm.com $58.00 KUP TERAZ Płytka marmurowa z kamienia naturalnego Płytka marmurowa z naturalnego kamienia Kompletna płytka completetile.com $4.00 KUPUJ TERAZ Malm 6-szufladowa skrzynia Komoda Malm z 6 szufladami IKEA ikea.com 179,00 zł KUP TERAZ Kochaj mnie Drukuj Love Me Print Curtis Kulig posterchildprints.com 75,00 zł KUPUJ TERAZ Długi wełniany dywan z owczej skóry, Octo Długi wełniany dywan z owczej skóry, Octo Clic. clic.com $1,200.00 KUPUJ TERAZ Ręcznie tkana miska wirowa Ręcznie tkana miska Swirl Hawkins New York hawkinsnewyork.com 70,00 zł KUP TERAZ Krzesło solne Krzesło solne w zasięgu ręki dwr.com 175,00 USD KUP TERAZ Lampa stołowa Denali Lampa stołowa Denali Sin food52.com $325,00 KUP TERAZ

Śledź House Beautiful na Instagram.

>

Previous Post
Um apartamento Williamsburg cheio de segredos de design de espaço pequeno
Next Post
Designer Sarah Solis bruker farge og tekstur for å bringe middelhavsvibber til dette familiehjemmet