15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dane-elec.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Topp mørke webmyter

På grunn av sin svært hemmelighetsfulle natur, er det ganske standard at folk kan ha laget myter for å forklare det. I dag i denne artikkelen skal jeg avlaste noen av de veldig kjente ryktene folk har om det mørke nettet. Så, uten ytterligere forsinkelse, la oss avsløre sannheten bak disse mytene.

Det dype nettet og det mørke nettet er de samme tingene

Det er en utbredt myte blant mennesker. Dype nettsteder er de som aldri blir indeksert av søkemotorene, og det er litt vanskelig å få tilgang til det direkte for vanlige brukere. Deep web handler mer om hemmelighold, og de fleste sidene i deep web er bare tilgjengelige for godkjente brukere. For eksempel er e -posttjenestene tilgjengelige for alle, men personer med verifisert informasjon kan lese innbokser. Det samme gjelder dine sosiale medier og bankkontoer. Et annet kjent eksempel på dypnettet er webfora som krever pålogging.

På den annen side kan de mørke nettsidene bare være tilgjengelige ved hjelp av anonymiseringsprogramvare basert på løkrutingsteknologi. Nettlesere som TOR, I2P er noen av de veldig kjente navnene som støtter løkfremføringsteknologi. Det betyr at det bare er umulig for en vanlig bruker å slippe ut i det mørke nettet utilsiktet.

Begge disse nettverkene er forskjellige, og å betrakte begge disse som det samme er ikke annet enn bare en myte.

Regjeringen kontrollerer det mørke nettet

Tor skjulte tjenester administrerer helt det mørke nettet. Selv om ideen om mørk web ble stammet fra United States Naval Research Laboratory på 90 -tallet, og de finansierer det fortsatt. Men det betyr ikke at de har kontroll over det. I stedet er Tor et åpen kildekode-prosjekt, og alle bakdørene ville først blitt funnet av forskerne nå. Den amerikanske regjeringen støtter det og gir penger til Tor -prosjektet fordi de også trenger verktøyene for å lage anonym kommunikasjon. Til slutt er det bare en myte skapt av fans av konspirasjonsteori.

Å få tilgang til det mørke nettet er ulovlig

Det er en annen utbredt myte det tilgang til det mørke nettet er ulovlig. Å surfe på denne delen av nettet er like lovlig som å surfe på andre sider som er tilgjengelige på det dype nettet og overflatenett. For å forstå det helt, må du forstå hva som gjør mørkt web forskjellig fra dyp eller overflate.

Så det mørke nettet er bare en samling av websider, men nettsidene er skjult med en slags sikkerhet og noen få lag med kryptering. Teknologien som brukes i det mørke nettet er løkeruting som bare er tilgjengelig for nettlesere som støtter løkfremføringsteknologi som I2P eller TOR -nettleser. Siden disse nettsidene er en del av internett, er det ingen måte regjeringen erklærer det ulovlig. Til og med regjeringen bruker den til å lage sikker kommunikasjon med sine spioner.

Selv om tilgang til det mørke nettet ikke er ulovlig, er det selvfølgelig ulovlig å prøve forbudte ting som å kjøpe narkotika, hackede kredittkort eller andre ting som er ulovlige i virkeligheten. Det spiller ingen rolle hvor du utfører slike ting, på gaten, vanlig web eller det mørke nettet. Hvis du blir fanget, må du ta konsekvensene.

Det er få hemmelige lag til det mørke nettet

Det er en annen misforståelse blant de fleste internettbrukere at noen andre ekstra lag på det mørke nettet skjuler andre nettverk som Charter Web eller Mariana Web. Vel, dette er bare tull.

abc

Nesten 90% av de mørke nettsidene er lett tilgjengelige ved hjelp av Tor -nettleseren, og resten 10% nettsider kan betraktes som det dype mørke nettet. Konseptet med deep dark web ligner på vanlig web og deep web. For å forstå det enkelt kan vi ta et eksempel på et mørkt webforum der bare registrerte brukere kan få tilgang. Og hvis du har tilgang, kan du også besøke dem. Å lage konseptet Mariana web, Quantum web eller andre ting er ikke noe mer enn bare en annen mørk webmyte.

Å kjøpe ulovlige ting på det mørke nettet er enkelt

Det er ikke helt en myte før begrepet kommer ‘LETT.’ Vi vet alle at mørkt web er et sted hvor du kan kjøpe ulovlige ting du ikke engang kan forestille deg på vanlig internett, men det er ikke så lett i det hele tatt.

Tilbake i 2013 var det mye lettere da Silk Road var live, men da den amerikanske regjeringen arresterte Ross William Ulbricht for å drive dette ulovlige markedet og stengte Silk Road helt, blir det veldig tøft å kjøpe ulovlige ting. Selv om det ble gjort så mange forsøk på å erstatte det, men de fleste av dem mislyktes.

Hvis du noen gang besøker det mørke nettet, finner du nesten hver eneste person som hevder å være en selger som kan tilby nesten alle ulovlige ting, men de fleste er bare falske. Dette er bare svindlere eller kopierer forfalskede nettsteder som ønsker å svindle brukere med falske innlegg for å presentere seg selv for å se mer ekte ut.

Nå sier jeg ikke at det er nesten umulig, og slike ting kan enkelt gjøres på det mørke nettet, men å finne den virkelige selgeren er en vanskelig oppgave. Så det er enkelt å kjøpe ulovlige ting på det mørke nettet, bare en misforståelse fra alle disse avisene og internett.

Flertallet av nettkriminalitet skjer bare på det mørke nettet

Vel, det er en helt annen historie. Folk tror ofte at de fleste cyberrelaterte forbrytelsene finner sted på det mørke nettet, men det er ikke sant. Faktisk visste ikke folk hva det mørke nettet er. Så det mørke nettet er et hemmelig sted på internett hvor flertallet av brukerne ellers er hackere, sikkerhetsforskere, spioner og andre som på en eller annen måte er relatert til sikkerheten. Det er også en liten gruppe rookies, men den gruppen er veldig liten.

Nå sier jeg ikke at nettkriminalitet ikke skjer på det mørke nettet, men det skjer mye mer på vanlig og dypt internett. Det mørke nettet brukes mest av disse hackerne til å lage kommunikasjon, dele filer, virus, kjøpe ting og selge ting. Men disse angrepene og nettkriminalitet skjer der ofrene er, og vi vet alle hvor de fleste ofrene er tilgjengelige.

Det mørke nettet brukes bare for forbrytelser

En annen vanlig myte blant internettbrukere. Det mørke nettet brukes av nesten alle slags mennesker. Du kan finne kriminelle, hackere, sikkerhetsforskere, spioner, politiske dissidenter, personvernadvokater og mange andre på det mørke nettet. Den eneste grunnen til at folk bruker det på grunn av anonymiteten de tilbyr.

Selv vil du bli overrasket etter å vite at det er så mange kopisider til store organisasjoner som Facebook, ProPublica og DuckDuckGo. Disse nettstedene skal gjøre anonyme samtaler og ikke mer enn det. Hackere og kriminelle kan planlegge forbrytelsen på det mørke nettet, men de må gå til det vanlige nettet for å henrette dem.

Previous Post
29 citações de desejos de casamento deliciosos
Next Post
21 morsomme Facebook -forsidebilder som får deg til å le